Η τελευταία αποχαιρετιστήρια τελετή της Βάσως Παπανδρέου στο Αίγιο


Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη περιοχή των Βαλιμίτικων Αιγίου η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου, ιδρυτικού μέλους του ΠΑΣΟΚ, που απεβίωσε σε ηλικία 80 ετών την περασμένη Πέμπτη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σχεδόν όλο το ΠΑΣΟΚ, περιλαμβάνοντας διακεκριμένα στελέχη όπως οι Κώστας Σημίτης, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Λαλιώτης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Χρήστος Πρωτόπαπας και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, και ο βαφτισιμιός της, Παναγιώτης Καρύδης, εξέφρασαν επικήδειους λόγους που συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους. Ο Παναγιώτης Καρύδης, γιος του αντιδημάρχου Πειραιά Δημήτρη Καρύδη, είπε: «Αγαπημένη μου Βάσω, αγαπημένη μου Νονά. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν να πουν και μια τόσο ξεχωριστή ιστορία για σένα. Οι αγαπημένοι σου, οι φίλοι σου, οι αγωνιστές και οι συγχωριανοί σου είναι εδώ σήμερα. Η εμβληματική φυσιογνωμία σου μας ενοποιεί και η λάμψη της ψυχής σου φωτίζει τους αγώνες των Λαών. Έκανες πολλές γυναίκες να πιστέψουν στις δυνάμεις τους και μας απέδειξες ότι ο κόσμος αλλάζει. Η «Σιδηρά Κυρία» έχει μια καρδιά τόσο ζεστή που λιώνει τα σίδερα.»

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης συνέχισε αναπολώντας προσωπικές στιγμές μαζί της, μιλώντας για τις παιδικές αναμνήσεις, τα γλέντια και τα χορευτικά τους, καθώς και για την αγάπη της για την θάλασσα. Κατέληξε με έναν αποχαιρετισμό γεμάτο αγάπη και νοσταλγία, κλείνοντας με στίχους του Καβάφη: «Τραγούδι τρυφερό, η θάλασσα μας ψάλλει… Νονούλα μου! Καλό ταξίδι….. στο Φως και την αιωνιότητα».

Πηγή: newsbeast.gr