Η σοβαρότητα του αιμορραγικού επεισοδίου της Μαρινέλλας στο Ηρώδειο


Ο νευροχειρουργός Νικόλαος Μαραθεύτης αναφέρθηκε στην κατάσταση της Μαρινέλλας κατά την εκπομπή του ANT1 «Το Πρωινό» το πρωί της Πέμπτης 26/9, εστιάζοντας στην έννοια του αιμορραγικού επεισοδίου. Τόνισε ότι «η πρώτη αξονική θα δείξει την έκταση του εγκεφαλικού επεισοδίου», επισημαίνοντας ότι στην περίπτωση της γνωστής τραγουδίστριας, υπάρχει αιμορραγικό επεισόδιο.

Συγκεκριμένα, εξήγησε πως «έχει σπάσει κάποιο αγγείο και το αίμα από αυτό διαχέεται στο εσωτερικό του εγκεφάλου», κάτι που δημιουργεί πίεση στον εγκέφαλο και έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του. Υπέδειξε ότι υπάρχουν πρόδρομα συμπτώματα, όπως μικρές αιμορραγίες ή ζάλη, που μπορεί να συμβούν λίγο πριν από το επεισόδιο, με τον ασθενή συχνά να χάνει λόγια ή να παρουσιάζει προβλήματα ισορροπίας.

«Η Μαρινέλλα είχε μαζί της τον γιατρό της που εκτίμησε την κατάσταση. Το ότι συνήλθε στο καμαρίνι ήταν ένα καλό σημάδι», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η ηλικία του ασθενούς είναι σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την πρόγνωση.

Ο Νικόλαος Μαραθεύτης επίσης εξήγησε τη διαδικασία παρακολούθησης στη ΜΕΘ, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει κάποια ειδική θεραπεία». Αν το αιμάτωμα είναι μεγάλο, γίνεται χειρουργική επέμβαση, ενώ αν είναι μικρότερο, η προσέγγιση είναι συντηρητική, αφήνοντας τον οργανισμό να το απορροφήσει. «Εάν απορροφάται το αιμάτωμα, το άτομο μπορεί να επανέλθει 100%», ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr