Η Σημασία της Πρώιμης Παρέμβασης στην Ανάπτυξη των Παιδιών και στην Υποστήριξη των Οικογενειών


Η επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου, με θέμα «Πρώιμη Παρέμβαση: Βαδίζοντας στα βήματα ενός ολιστικού μοντέλου παρέμβασης», ανέδειξε τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης στην ανάπτυξη των παιδιών και στην υποστήριξη των οικογενειών τους. Το γεγονός διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Το Εργαστήρι» και την ΑΜΚΕ «Δρω και Δημιουργώ», υπό την Αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναδείχθηκε η ανάγκη ευαισθητοποίησης σχετικά με τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τονίστηκε η σημασία της πρώιμης παρέμβασης ως μέσο αντιμετώπισης αυτών των δυσκολιών, καθώς και η ουσιαστική υποστήριξη που πρέπει να παρέχεται και στα παιδιά και στο οικογενειακό τους περιβάλλον. Η συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής και θεραπευτών είναι πρωταρχικής σημασίας για την επιτυχία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος πρώιμης παρέμβασης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν αρκετοί ειδικοί, όπως γονείς, παιδοψυχολόγοι, παιδίατροι και φυσικοθεραπευτές, καθώς και εκπρόσωποι από τον πολιτικό τομέα και σωματεία που εκπροσωπούν άτομα με αναπηρία. Ανάμεσά τους βρίσκονταν η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, οι βουλευτές Μιλένα Αποστολάκη και Γεώργιος Σταμάτης, μαζί με τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. Αθηνών, Γεώργιο Πατούλη. Χορηγός της υπηρεσίας πρώιμης παρέμβασης του Συλλόγου ήταν το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη.

Πηγή: newsbeast.gr