«Η Shaimaa Al Kinani ανοίγει το εστιατόριο Ustura στη Θεσσαλονίκη προσκαλώντας σε γιορτή πολιτισμών»


Η Shaimaa Al Kinani από το Ιράκ, μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, εξασφάλισε τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) και του SolidarityNow για να δημιουργήσει το δικό της εστιατόριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το νέο εστιατόριο, με την ονομασία «Ustura», που σημαίνει μύθος στα αραβικά, θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, στην οδό Βαλαωρίτου 29.

Μέσω του προγράμματος BRC Livelihoods της Υπηρεσίας Απασχόλησης του Κέντρου Υποστήριξης Προσφύγων (Blue Refugee Centre) του SolidarityNow, η Shaimaa έλαβε σημαντική υποστήριξη. Οι ειδικοί σε θέματα απασχόλησης την καθοδήγησαν βήμα προς βήμα για την υλοποίηση του ονείρου της, που περιλάμβανε την έκδοση απαραίτητων εγγράφων, τη διαχείριση διαδικασιών και τις συμβουλές για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Η αγάπη της για τη μαγειρική, σε συνδυασμό με την επιθυμία της να δημιουργήσει έναν χώρο που να εκφράζει την πολιτιστική της κληρονομιά, την οδήγησε στην απόφαση να ανοίξει το εστιατόριο. Η εγκαινιαστική εκδήλωση δεν είναι μόνο μια γιορτή για την πραγματοποίηση του ονείρου της αλλά και μια γιορτή πολιτισμών, αποδοχής και εορτασμού της προσφοράς όλων όσων την στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. Οι συνεργάτες της, οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά μαζί της, καλούν τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.

Πηγή: newsbeast.gr