Η Πολυαγαπημένη Επανένωση με τη Μουσική του Μίμη Πλέσσα


Ένας σπουδαίος μουσικοσυνθέτης, ο Μίμης Πλέσσας, άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, Σάββατο 5 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής. Όπως αποκάλυψε η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα, είχε ένα μόνο παράπονο, που αφορούσε την επιθυμία του να επιστρέψει στη σκηνή για να παίξει πιάνο. «Το παράπονό του είναι πότε θα ανέβει στη σκηνή να παίξει πιάνο. Κατεβαίνει στο στούντιο, περνάει από το πιάνο και κάθεται μετά στην πολυθρόνα του και ηρεμεί. Θέλει την επαφή με τον κόσμο πάρα πολύ», δήλωσε η σύζυγός του.

Οι τελευταίοι μήνες της ζωής του περιλάμβαναν προσδοκίες για μια συναυλία που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ο ανιψιός του, Στέφανος Κορκολής, αναφέρθηκε σε αυτή την αναπάντεχη ματαίωση. «Τον συνάντησα μέσα στο καλοκαίρι που τον επισκέφθηκα. Παίξαμε πιάνο. Αυτοσχεδιάζαμε και είπαμε τα δικά μας. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να κάνουμε τη συναυλία που ονειρευόμασταν, γιατί μας βρήκε ο κορονοϊός. Θα λεγόταν “Τα δικά μας” και θα ήμασταν απέναντι στα δύο πιάνα. Δεν έγινε δυστυχώς ποτέ».

Αν και η ζωή του υπήρξε γεμάτη και δημιουργική, ο Μίμης Πλέσσας εμφανίστηκε για τελευταία φορά δημοσίως σε μια μεγάλη συναυλία προς τιμήν του στο Ηρώδειο, με τίτλο «Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας», όπου τιμήθηκε με θερμό χειροκρότημα από τον κόσμο.

Πηγή: newsbeast.gr