Η Νέα Γενιά Audi A5 Συνδυάζει Σπορ Σχεδίαση και Τεχνολογία για Αυξημένη Απόδοση


Η Audi έχει προχωρήσει στην ανανέωση του μοντέλου A5, διατηρώντας τη θέση του στις κορυφαίες προτιμήσεις της αγοράς, τρεις δεκαετίες μετά την εμφάνιση του πρώτου Audi A4. Οι εκδόσεις Sedan και Avant που προσφέρει αντικατοπτρίζουν τον σπορ χαρακτήρα της σχεδιαστικής προσέγγισης της εταιρείας. Η νέα εσωτερική σχεδίαση συνδυάζεται με ψηφιακά όργανα και χειριστήρια, καθώς και με υλικά υψηλής ποιότητας, προσφέροντας έναν αίσθημα ευρυχωρίας και άνεσης.

Οι κινητήρες του A5 περιλαμβάνουν επιλογές εσωτερικής καύσης καθώς και σπορ εκδόσεις S. Η εταιρεία αναδιάρθρωσε την ονομασία των μοντέλων της, με τους ζυγούς αριθμούς να αντιπροσωπεύουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τους μονούς αριθμούς τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Με αυτή την ανανέωση, το A4 μετατρέπεται σε A5 και θα παράγεται στο Neckarsulm, προσφέροντας τέσσερις επιλογές: A5 Sedan, S5 Sedan, A5 Avant και S5 Avant.

Τα νέα μοντέλα A5 έχουν μεγαλύτερες διαστάσεις, προσφέροντας βελτιωμένο εξοπλισμό και κατατάσσονται στο ανώτερο τμήμα της μεσαίας κατηγορίας. Η σχεδίαση χαρακτηρίζεται από μακρύ μεταξόνιο, μεγάλους τροχούς και χαμηλή σπορ σιλουέτα. Στο Sedan, οι σχεδιαστικές γραμμές ενσωματώνουν μια αεροδυναμική καμπύλη, ενώ στο Avant, οι κεκλιμένες κολόνες D προσδιορίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Η ανανεωμένη φαρδιά μάσκα Singleframe και τα τρισδιάστατα φωτιστικά σώματα προσθέτουν σπορ αισθητική στο συνολικό σχέδιο.

Εντός του αυτοκινήτου, ο ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός και η προηγμένη τεχνολογία κυριαρχούν, με την πανοραμική οθόνη MMI να ενσωματώνει ένα virtual cockpit και έναν οθόνη αφής 14,5 ιντσών. Το σύστημα MHEV plus, που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt, στηρίζει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών CO2, προσφέροντας μια πιο οικολογική οδήγηση.

Οι κινητήρες στην γκάμα του νέου A5 περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες και σπορ εκδόσεις, όλες σχεδιασμένες για να καλύπτουν ποικιλία αναγκών των πελατών. Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας TFSI προσφέρει 204 ίππους, ενώ ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας TDI παρέχει εξαιρετική απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Οι εκδόσεις S5, όπως το S5 Sedan και το S5 Avant, διαθέτουν ισχυρό κινητήρα V6 TFSI 3,0 λίτρων, με απόδοση 367 ίππων και τεχνολογία MHEV plus. Αυτά τα σπορ μοντέλα παρέχουν υψηλή απόδοση και δυναμική οδήγηση, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση του A5 στην κατηγορία του.

Οι νέες εκδόσεις A5 και S5 θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία από τα τέλη Οκτωβρίου 2024, με κυκλοφορία στην ελληνική αγορά τον Δεκέμβριο.

Πηγή: newsbeast.gr