Η νέα εφαρμογή Safe.YOUth προσφέρει προστασία για ανήλικους σε περιπτώσεις κακοποίησης και βίας


Η εφαρμογή «Safe.YOUth» θα είναι διαθέσιμη σύντομα και στοχεύει να υποστηρίξει τα περιστατικά βίας και κακοποίησης ανηλίκων. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, «είναι μία εφαρμογή πάρα πολύ χρήσιμη». Οι γονείς και τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να την κατεβάσουν στα κινητά τους τηλέφωνα. Για τους γονείς, η εφαρμογή προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους προστασίας των παιδιών τους και πώς να αναγνωρίσουν αν κάτι κακό συμβαίνει.

Μια ιδιαίτερα χρήσιμη λειτουργία της εφαρμογής είναι το κουμπί πανικού, γνωστό και ως My Button, το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο για ανήλικους άνω των 12 ετών. Σε περίπτωση που οι χρήστες νιώσουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα την αστυνομία για την τοποθεσία τους.

Η ενεργοποίηση του κουμπιού απαιτεί παρατεταμένη πίεση για τρία δευτερόλεπτα, και αμέσως στέλνει τα στοιχεία και την τοποθεσία του χρήστη στην Άμεση Δράση της ΕΛ.ΑΣ. Η διαδικασία εγγραφής περιλαμβάνει την καταγραφή συγκεκριμένων προσωπικών στοιχείων, όπως η διεύθυνση κατοικίας, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ακρίβεια των πληροφοριών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Για την αποφυγή ψεύτικων ειδοποιήσεων, η εφαρμογή έχει ενσωματωμένες δικλείδες ασφαλείας, και ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα μόλις ενεργοποιήσει το κουμπί: “πού βρίσκεσαι;” και “σε τι είδος κίνδυνο βρίσκεσαι;”.

Πηγή: newsbeast.gr