Η κληρονομιά του Μίμη Πλέσσα: Ένας σπουδαίος μαέστρος αποχαιρετάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη


Ο Μίμης Πλέσσας, ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης που έφυγε πλήρης ημερών, άφησε πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη. Στις 12 Οκτωβρίου, θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια. Η Γλυκερία τον αποκαλεί «θαύμα της φύσης και της δημιουργίας», εκφράζοντας τη συγκίνησή της για τον οξυδερκή και πανέξυπνο άνθρωπο που ήταν. «Η μουσική του γνώση και η άρτια δομή των τραγουδιών του καθιστούν την τέχνη του διαχρονική και αιώνια», προσθέτει.

Ο Γιώργος Νταλάρας αποχαιρετά τον Μίμη Πλέσσα με ευγνωμοσύνη, αναγνωρίζοντας τη σπάνια κληρονομιά που αφήνει πίσω του. Μιλάει για τις σημαντικές συνθέσεις του, όπως τα εμβληματικά τραγούδια του ‘Δρόμου’ που γράφτηκαν σε συνεργασία με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, προειδοποιώντας ότι αυτές οι μελωδίες θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις επόμενες γενιές.

Η Κλαούντια Ντέλμερ αναφέρει πόσο μοναδικός ήταν ο Μίμης στην προσφορά του στους ανθρώπους, αναφέροντας τις προσωπικές στιγμές που μοιράστηκαν και την υποστήριξή του σε δύσκολες στιγμές της ζωής της. «Στα τραγούδια του θα βρείτε όλες τις αξίες και την αγάπη για τη ζωή», τονίζει.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς περιγράφει πόσο συνηθισμένος έχει γίνει ο Μίμης στη ζωή μας, αλλά υπενθυμίζει την αξία της δημιουργίας του. «Ανακαλύψτε τους πιο υποτιμημένους κύκλους τραγουδιών του», προτρέπει.

Η ‘Αντζελα Γκερέκου, ηθοποιός και πρόεδρος του ΕΟΤ, θυμάται τις σχέσεις αγάπης και φιλίας που είχε με τον Μίμη, τονίζοντας την απαράμιλλη ευγένειά του και το ήθος του. Εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένειά του, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου του στη μουσική ιστορία της Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr