Η ιατροδικαστής καταθέτει για την υπόθεση της Μαλένας και αποκλείει εγκληματική ενέργεια


Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, καταθέτοντας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ανέφερε ότι τα σημάδια στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από «ιατροφαρμακευτικό χειρισμό και όχι από κάκωση». Η Τσάκωνα, η οποία ήταν η πρώτη που εξέτασε τη σορό του παιδιού, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η αιτία θανάτου της Μαλένας ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, και τόνισε ότι τα διαθέσιμα στοιχεία δεν της επέτρεπαν να υποθέσει εγκληματική συμπεριφορά.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που δικάζεται για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας, παρακολουθούσε την κατάθεση κρατώντας σημειώσεις. Η ιατροδικαστής υπεραμύνθηκε των συμπερασμάτων της έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής, η οποία έφερε την υπογραφή της, σε σύγκριση με άλλες μελέτες που διέγνωσαν ασφυκτικό θάνατο. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα ευρήματά της από τη νεκροψία της 3,5 ετών Μαλένας, που είχε χάσει τη ζωή της τον Μάρτιο του 2019.

Η ιατροδικαστής ανέφερε ότι τα ίχνη στο πρόσωπο του παιδιού, τα οποία της υπεδείχθηκαν με βάση σχετική φωτογραφία, προήλθαν από ιατρικούς χειρισμούς. Επιπλέον, εξήγησε ότι το σημάδι δίπλα στο στόμα του παιδιού ήταν αποτέλεσμα ιατροφαρμακευτικής παρέμβασης και είχε μορφή που προσομοίαζε σε αυτοκόλλητη ταινία για τη χρήση ρινοπλαστικού σωλήνα κατά τη διάρκεια της ΚΑΡΠΑ. Η κ. Τσάκωνα ανέφερε πως δεν υπήρχαν ενδείξεις στιγμιαίου θανάτου ή ανακοπής που να αποδίδονται στην κυάνωση.

Από την άλλη, η πρόεδρος του δικαστηρίου εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με τις αποκρίσεις της μάρτυρα και τις ερμηνείες που έδινε, υπογραμμίζοντας τις αντιφάσεις που ενδέχεται να προκύπτουν σε σχέση με τις αναφορές της. Η ιατροδικαστής και ο παθολογοανατόμος Εμμ. Αγαπητός συμφώνησαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Μαλένας οφείλεται σε ηπατική ανεπάρκεια, επισημαίνοντας τη κατάσταση του ήπατος που ήταν σε κατεστραμμένη κατάσταση.

Πηγή: newsbeast.gr