Η επιτυχία του Spetses Mini Marathon 2024 και οι σπουδαίοι συμμετέχοντες του


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά το Spetses Mini Marathon 2024, το πιο σημαντικό multi-sport event της χώρας. Το τριήμερο από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες του μαγευτικού νησιού των Σπετσών είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα, που είχαν εξαντληθεί από τις συμμετοχές.

Η φετινή διοργάνωση προσέφερε πολλές εκπλήξεις στους συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να αγωνιστούν μαζί με διακεκριμένους αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Παρούσες ήταν προσωπικότητες όπως ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης Απόστολος Χρήστου, οι Χάλκινες Ολυμπιονίκες Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού, καθώς και άλλοι αναγνωρισμένοι αθλητές. Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς και η Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσαν κι αυτοί το «παρών», υπογραμμίζοντας τη σημασία της διοργάνωσης στον αθλητισμό και την τοπική κοινωνία.

Η εκκίνηση της διοργάνωσης έγινε το απόγευμα της Παρασκευής 04 Οκτωβρίου με το Spetses Technogym Challenge, ένα εντυπωσιακό session αντοχής, το οποίο δημιούργησε ενθουσιασμό στην πλατεία Ποσειδωνίου. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, αθλητές επισκέφτηκαν το δημοτικό σχολείο Σπετσών για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους νεαρούς μαθητές.

Το Σάββατο 05 Οκτωβρίου, η Vichy Laboratoires ανέλαβε το Warm up session πριν την εκκίνηση των κολυμβητικών αγώνων, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών. Οι αγώνες κολύμβησης προσέφεραν σφιχτό ανταγωνισμό, με αθλητές όπως ο Απόστολος Σίσκος και η Άρτεμις Βασιλάκη να ξεχωρίζουν στα 1500μ. και η νεαρή Γεωργία Μακρή να κλείνει την τριάδα των νικητών στα 3.000μ. Παρά τη βροχή, οι παιδικοί δρομικοί αγώνες προσέφεραν χαρά στους συμμετέχοντες και στους θεατές.

Την Κυριακή 06 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες των 25 χλμ. και των 5 χλμ., με πολλές συγκινήσεις και εξαιρετικές επιδόσεις. Οι συμμετοχές αυτών των διαδρομών ανέδειξαν τους αθλητές Ματθαίο Ματζιάρ και Ελπίδα Κασέγια ως νικητές.

Η Ιδρύτρια & Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα. Μαρίνα Κουταρέλλη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή των αθλητών και την υποστήριξη από τους χορηγούς, ενώ η Δήμαρχος Σπετσών, κα. Ευγενία Φραγγιά, τόνισε τη σημασία της διοργάνωσης για την τοπική κοινωνία και τον αθλητισμό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από την πλούσια εκδήλωση, που περιλάμβανε και την παρουσία του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια των αθλητών. Πηγή: newsbeast.gr