Η Δρ Αντωνία Τορρένς εκλέγεται πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης


Η Δρ. Αντωνία Τορρένς, γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, αναδείχθηκε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Οικογενειακών Οργανώσεων Ευρώπης (COFACE Families Europe) κατά τη διάρκεια πρόσφατης γενικής συνέλευσης στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η εκλογή της αποτελεί σημαντική στιγμή για την Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που η χώρα αναλαμβάνει τη ηγεσία της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Η COFACE, που ιδρύθηκε το 1958, έχει μέλη από 23 ευρωπαϊκές χώρες και ενεργεί ως εκπρόσωπος εκατομμυρίων οικογενειών στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Εστιάζει σε ζητήματα που αφορούν την ευημερία, τη συμπερίληψη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες. Μετά την εκλογή της, η Δρ. Τορρένς δήλωσε ότι η COFACE πρέπει να ενισχύσει τον ρόλο της στην υποστήριξη των δικαιωμάτων όλων των τύπων οικογενειών καθώς και στη διαμόρφωση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως αυτή για το δημογραφικό.

Η Δρ. Τορρένς διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, καθώς είναι εκπαιδευτική ψυχολόγος και αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει επίσης αποκτήσει M.ED και Ph.D. στην εκπαιδευτική ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Sheffield. Από το 1998 είναι γενική διευθύντρια του ΚΜΟΠ, όπου έχει ιδρύσει και λειτουργήσει τρεις στεγαστικές δομές και ένα κέντρο ημέρας για ψυχικά ασθενείς, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Ψυχαργώς».

Στο ΚΜΟΠ, επιβλέπει την υλοποίηση πολυάριθμων έργων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Από το 2015, είναι επίσης υπεύθυνη για το πρόγραμμα Live Without Bullying «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό», το οποίο έχει υποστηρίξει πάνω από 30.000 παιδιά και εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα και έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις για την καινοτομία του στον τομέα της εκπαίδευσης.

Πηγή: newsbeast.gr