Η δωρεά οργάνων ενός δενδρίτη ζωής από την Κρήτη προσφέρει ελπίδα σε άλλους ασθενείς


Μια συγκινητική ιστορία εκτυλίσσεται στην Κρήτη, καθώς μια 66χρονη γυναίκα, η οποία είχε λάβει στο παρελθόν οργανικά μόσχευμα, έγινε δωρήτρια μετά την τραγική της απώλεια. Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) για 12 ημέρες, λόγω ανακοπής καρδιάς, αλλά οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

Η οικογένειά της, γνωρίζοντας τη σημασία της δωρεάς οργάνων και τη ζωή που έχει αλλάξει χάρη στη μεταμόσχευση κερατοειδούς που είχε λάβει, αποφάσισε να συναινέσει στη δωρεά των οργάνων της. Οι γιατροί, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), προχώρησαν στη διαδικασία λήψης των νεφρών της, που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Αυτή η απόφαση προσέφερε μια νέα ευκαιρία ζωής σε δύο ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα αναμονής.

Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η περίπτωση αποτελεί τη 13η δωρεά οργάνων για το 2024, φωτίζοντας την πρόοδο που συνεχίζεται στη χώρα μας στον τομέα της δωρεάς οργάνων και την ουσιώδη συμβολή των ιατρών, νοσηλευτών και οικογενειών που επιλέγουν να προσφέρουν ζωή μέσω της δωρεάς.

Πηγή: newsbeast.gr