Η ανυπαρξία αδειών στα λούνα παρκ μετά τον θάνατο του Γιάννη στη Χαλκιδική


Η πρόσφατη τραγωδία με τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής το περασμένο Αύγουστο φαίνεται να έχει προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στον τομέα της ψυχαγωγίας στους συγκεκριμένους χώρους. Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, το Mega ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα λούνα παρκ στην Ελλάδα λειτουργούν χωρίς απαραίτητες άδειες, γεγονός που περιορίζει την δυνατότητά τους να υποδέχονται επισκέπτες.

Μοναδικές εξαιρέσεις σε αυτήν την κατάσταση αποτελούν τρία λούνα παρκ, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται στην Αθήνα και τα άλλα δύο σε άλλες περιοχές της χώρας. Η κατάσταση αυτή ήρθε στο φως ύστερα από αποκαλύψεις ότι μία από τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τις πιστοποιήσεις των λούνα παρκ δεν είχε εκδώσει σωστές γνωματεύσεις και είχε αλλάξει προσωπικό για τις επιθεωρήσεις. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάλληλοί της παρείχαν ιδιωτικά παραστατικά, ενώ κάτι τέτοιο δεν επιτρεπόταν.

Η εταιρεία αυτή είχε αναλάβει επίσης την πιστοποίηση παιδότοπων και παιδικών χαρών, γεγονός που εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει αναλάβει την έρευνα μετά τον θάνατο του Γιάννη, τον οποίο θρηνεί η οικογένειά του. Ο πατέρας του, Γιώργος Καϊμπαλής, σε δηλώσεις του εξέφρασε την αγανάκτησή του λέγοντας: «Πρέπει να πάρουν την ευθύνη οι δήμαρχοι που άφησαν ολόκληρο το καλοκαίρι ανοιχτά τα λούνα παρκ. Εμείς περιμένουμε να αποδοθούν ευθύνες. Στον Δήμο Κασσάνδρας που μας έφεραν νεκρό το παιδί, δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι».

Πηγή: newsbeast.gr