Η ανάγκη για αλλαγή και ενότητα στο ΠΑΣΟΚ κατά τις εκλογές της Κεντροαριστεράς


Μιλώντας για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, επεσήμανε τη σημασία του ανοιχτού και δημόσιου διαλόγου. «Είναι μια ιστορική κάλπη, έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ανάστημα, και το δίλημμα είναι σαφές: στασιμότητα ή αλλαγή», τόνισε.

Σχετικά με τις ψήφους που συγκέντρωσε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ο Δούκας παραδέχθηκε ότι τα νούμερα τον προβληματίζουν. Αναφέρθηκε στους υποψηφίους Γερουλάνο και Διαμαντοπούλου, οι οποίοι έχουν σημαντική υποστήριξη. Ανέφερε ότι το διάστημα των 9 μηνών που είναι δήμαρχος είναι μικρό, αλλά ότι η προσπάθεια είναι εντούτοις αξιόλογη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει προβλήματα, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα. «Η προσέγγιση στα αστικά κέντρα είναι πολύ χαμηλή, και αυτό χρειάζεται αλλαγές στις πολιτικές μας για να μειωθούν οι ανισότητες», δήλωσε.

«Πρέπει να ενισχύσουμε το εισόδημα και να επανασυνδέσουμε το ΠΑΣΟΚ με τους εργαζόμενους. Στην Ευρώπη αναλύονται οι δείκτες αγοραστικής δύναμης, ενώ εμείς αντιμετωπίζουμε αγοραστική αδυναμία», πρόσθεσε. Για τις επιθέσεις που δέχεται ως δήμαρχος, ανέφερε: «Η προσπάθεια να διασύρεται η εικόνα μου εν μέσω προεκλογικής περιόδου είναι επιζήμια».

Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη σύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με τους πολίτες που στηρίζουν τις υποψηφιότητες, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν ιδέες από στελέχη όπως η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλάνος.

«Πιστεύω ότι έχουμε μια τελευταία ιστορική ευκαιρία να ενισχύσουμε το ΠΑΣΟΚ και να το κάνουμε μια ξεκάθαρη επιλογή για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Ο κόσμος της κεντροαριστεράς δεν θα μας περιμένει για πάντα», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr