Γιορτή Υγιεινής Διατροφής από τη ΑΒ Βασιλόπουλος στο Παιδικό Μουσείο Αθηνών


Οι εργαζόμενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2024, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με δραστηριότητες που προάγουν την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις που συνδυάζουν μάθηση και ψυχαγωγία, αναδεικνύοντας τη σημασία της σωστής διατροφής μέσα από βιωματικές εμπειρίες.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοί της ΑΒ Βασιλόπουλος συμμετείχαν σε δραστηριότητες όπως η δημιουργία καπέλου και ποδιάς του σεφ, η μαγειρική, καθώς και διάφορες χειροτεχνίες και επιτραπέζια παιχνίδια, όλα σχεδιασμένα ώστε να προάγουν την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής δράση ήταν το διαδραστικό έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής», μια αναπαράσταση σούπερ μάρκετ όπου τα παιδιά μπορούσαν να παίξουν ρόλους εργαζομένων και πελατών, μαθαίνοντας έτσι τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει αναπτύξει συνεργασία με το Σωματείο «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» από το 2018, με το πρωτοποριακό έκθεμα «ΑΒητάρι της διατροφής» στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το οποίο έχει προσελκύσει περισσότερους από 66.000 επισκέπτες μέχρι σήμερα. Επιπλέον, η εταιρεία διευρύνει τις εκπαιδευτικές της δραστηριότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προσφέροντας μουσειοσκευές και εκπαιδευτικά κουτιά που είναι προσαρμοσμένα για δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, και άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει σταθερά εκπαιδευτικά προγράμματα που ενισχύουν την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά και τις επόμενες γενιές. Με πρωτοβουλίες όπως αυτές, η ΑΒ Βασιλόπουλος επενδύει στην εκπαίδευση για την προώθηση της υγιεινής διατροφής, διαμορφώνοντας συνειδήσεις και παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια για έναν καλύτερο τρόπο ζωής, όχι μόνο την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αλλά και κατά τη διάρκεια όλων των ημερών του χρόνου.

Πηγή: newsbeast.gr