Γιορτές και Παρελάσεις στη Θεσσαλονίκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Η μνήμη του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης, τιμάται σήμερα, ξεκινώντας τις τριήμερες εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης. Η καθιερωμένη δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή της προεδρίας της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, καθώς και άλλων πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων.

Αύριο το πρωί, στις 11:00, θα λάβει χώρα η μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή, με αφετηρία τη Διαγώνιο και τερματισμό την Ι. Δραγούμη. Εκεί, θα παρελάσουν μαθητές και μαθήτριες από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν τη Δευτέρα στις 11:00, με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Το ενδιαφέρον όλων θα στραφεί προς τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης που θα παρελάσουν από την οδό Γεωργίου Παπανδρέου έως τον Λευκό Πύργο. Θα πραγματοποιηθεί επίσης εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη από τα Rafale και την ομάδα «ΖΕΥΣ» με αεροσκάφη F-16, ενώ συγκίνηση θα προκαλέσει το μήνυμα του πιλότου, Γεώργιου Σωτηρίου.

Στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν 66 μαθητικά και πολιτικά τμήματα, καθώς και οι δυνάμεις του στρατού ξηράς, της στρατονομίας, του μηχανοκίνητου πεζικού, καθώς και εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και του Πυροσβεστικού Σώματος. Ειδικά για την Εθνική Επέτειο, κατέπλευσαν στη Θεσσαλονίκη τα αρματαγωγά Ρόδος, Χίος, Λέσβος και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς.

Πηγή: newsbeast.gr