Φύτευση Νέων Δέντρων στην Αθήνα για μια Πιο Πράσινη Πόλη


Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, επισκέφθηκε το άλσος Παγκρατίου την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συμβολική φύτευση 30 δέντρων. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας φύτευσης 3.000 νέων δέντρων από την αρχή του έτους. Μαζί του ήταν και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Αποστολόπουλος, καθώς και εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνου και Αστικής Πανίδας.

Ο Χάρης Δούκας δήλωσε: «Πιστοί στην προεκλογική δέσμευσή μας, συνεχίζουμε να πρασινίζουμε την Αθήνα. Έχουμε φυτέψει περισσότερα από 3.000 δέντρα και με τη σημερινή δράση, ενισχύουμε περαιτέρω την περιοχή. Οι δενδροφυτεύσεις μας γίνονται με την ενεργό συμμετοχή των κατοίκων και οργανώσεων, μέσω της εφαρμογής Athens Trees. Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 5.000 δέντρα μέχρι το τέλος του 2024».

Στην τοποθέτησή του, ο Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε διαρκή μάχη για μια πράσινη Αθήνα. Έχουμε ήδη προσθέσει στην πόλη μας ελιές, πλατάνια, κουτσουπιές και άλλες ποικιλίες. Επίσης, σχεδιάζουμε περαιτέρω φυτεύσεις σε σημαντικές τοποθεσίες, όπως ο Λόφος του Λυκαβηττού και ο Εθνικός Κήπος, καθώς και τη δημιουργία ενός microforest στην Κυψέλη, που θα προσφέρει πράσινο στην πιο πυκνοκατοικημένη γειτονιά της Ευρώπης. Η αλλαγή απαιτεί ομαδική προσπάθεια και είναι ο στόχος μας σε κάθε επίπεδο».

Πηγή: newsbeast.gr