Φθινοπωρινές Καιρικές Συνθήκες και Πτώση Θερμοκρασίας σε Όλη τη Χώρα


Το φθινόπωρο έχει ξεκινήσει να μας επηρεάζει και οι προβλέψεις υποδεικνύουν ότι οι ψυχρές θερμοκρασίες, ακόμα και το κρύο τις πρωινές ώρες, θα είναι αισθητές το Σάββατο και την Κυριακή. Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα ασθενών βροχών την νύχτα προς την Κυριακή. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες βορειοανατολικές κατευθύνσεις με ένταση 4 έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, οι νεφώσεις θα είναι παροδικά αυξημένες έως το απόγευμα, ενώ το βράδυ ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη, η κατάσταση θα είναι παρόμοια, με τις νεφώσεις να είναι αυξημένες και τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα νησιά του Ιονίου και στην Ήπειρο, θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στις μακρινές περιοχές προβλέπεται θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Στερεά, θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι.

Στην Κρήτη, οι νεφώσεις αναμένονται να αυξηθούν το απόγευμα και τοπικές βροχές θα καταγραφούν, κυρίως στη δυτική πλευρά του νησιού. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 16 έως 23 βαθμούς, με τοπικές αυξήσεις έως 24 βαθμούς στη νότια Κρήτη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στην αρχή, αν και θα αναπτυχθούν νεφώσεις από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Τέλος, για τη Θεσσαλία, οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: newsbeast.gr