Φωτιά σε δασική έκταση στην Ηλεία με ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης στο σημείο


Η κατάσταση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο Γεράκι Ηλείας έχει βελτιωθεί, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Στην περιοχή επιχειρούν 265 πυροσβέστες, οι οποίοι ανήκουν σε 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης και 6ης ΕΜΟΔΕ, υποστηριζόμενοι από 83 οχήματα. Από αέρος, συμμετέχουν 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, με δύο από αυτά να έχουν αναλάβει ρόλο συντονισμού. Υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παρέχουν επίσης βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί έχουν εκδηλωθεί εννέα πυρκαγιές στην περιοχή της Ηλείας. Γι’ αυτό τον λόγο, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ έχει στείλει στην περιοχή για να ερευνήσει τα αίτια των πυρκαγιών. Στο μεταξύ, ένας πυροσβέστης ηλικίας 35 ετών, μέλος της 6ης ΕΜΟΔΕ, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια της επιχείρησής του. Διακομίστηκε με ελικόπτερο Bell στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και αναμένονται εξετάσεις για να κριθεί αν χρειάζεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας ή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Η φωτιά στο Γεράκι Ηλείας δεν είναι η μοναδική στην περιοχή, καθώς υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται και άλλα δύο μέτωπα στη Νέα Μανωλάδα και στον Πανόπουλο Ηλείας. Στον Πανόπουλο, 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα παλεύουν με τη φωτιά, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στη Νέα Μανωλάδα, η πυροσβεστική υπηρεσία έχει κινητοποιήσει 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, υποστηριζόμενους από 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Υδροφόρες του ΟΤΑ παρέχουν επίσης βοήθεια.

Σε σχέση με την κατάσταση στην περιοχή, εστάλησαν μηνύματα από το 112, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Πηγή: newsbeast.gr