Φωταγωγείται ο Δρομέας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού από την Estée Lauder Hellas


Η Estée Lauder Hellas συνεχίζει την παράδοσή της στην ενημέρωση και πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, φωταγωγώντας σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων τον Δρομέα του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, σε ροζ χρώμα. Αυτή η δράση, που ξεκίνησε το 2019, θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του 41ου Μαραθωνίου της Αθήνας. Το γλυπτό είναι ένα χαρακτηριστικό σημείο, ειδικά για τους δρομείς που το βλέπουν πριν τον τερματισμό τους.

Για ακόμη μία χρονιά, η Estée Lauder Hellas στηρίζει την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, προσφέροντας το 1% των πωλήσεων λιανικής όλων των συνωνυμικών μαρκών του Ομίλου για τον Οκτώβριο. Μέσω του κινητού μαστογράφου, η εταιρεία έχει ήδη προσφέρει πάνω από 5.800 δωρεάν μαστογραφίες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη και την ενημέρωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Estée Lauder Hellas, Κώστας Σπυρόπουλος, ανέφερε: «Βασισμένοι στις αρχές της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας από την Estée Lauder Companies, επιλέγουμε με υπερηφάνεια να ανταποδίδουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευθύνη όπου η ανάγκη είναι πιο επιτακτική. Η ομορφιά θα παραμείνει ενεργός σύμμαχός μας στον συνεχή αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.»

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε τη σημασία του φωτισμού του Δρομέα λέγοντας: «Φωτίζουμε τον εξαιρετικό “Δρομέα” του Κώστα Βαρώτσου, δηλώνοντας το ακλόνητο πιστεύω μας στη δύναμη της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης! Αυτόν τον στόχο κάνουμε πράξη μέσα από τα 7 Δημοτικά μας Ιατρεία, προσφέροντας δωρεάν προληπτικές γυναικολογικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων μαστογραφιών».

Ο Κώστας Βαρώτσος εξέφρασε την ευχαρίστησή του: «Χαίρομαι πολύ που το έργο μου θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, ενός καρκίνου που είναι ιάσιμος όταν υπάρχει έγκαιρη πρόγνωση».

Πηγή: newsbeast.gr