Φονική τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ καταλήγει στη ζωή του Έλληνα φοιτητή Ιωνά Καρούση


Βαρύ είναι το πένθος που έχει βυθίσει την οικογένεια του φοιτητή Ιωνά Καρούση, ο οποίος έπεσε θύμα τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ. Ο πατέρας του, γεμάτος συγκίνηση, ανέφερε ότι άρχισαν να ανησυχούν γιατί δεν είχαν νέα του επί ώρες. «Πήγε να κάνει μια εργασία στην αρχιτεκτονική, σπουδάζει στο τελευταίο έτος, για να χαρτογραφήσει διάφορους σταθμούς του μετρό στο Τελ Αβίβ και τον πυροβόλησαν», περιέγραψε.

Η επίθεση συνέβη το απόγευμα στη Γιάφα, με συνολικά οκτώ θύματα. «Το βράδυ δεν είχαμε καμία επαφή μαζί του και αναγκαστήκαμε να τον ψάχνουμε. Δεν είχε μπαταρία στο κινητό και στις 12 ήρθαν εδώ πέρα από τον στρατό και την αστυνομία να μας ειδοποιήσουν», προσέθεσε ο πατέρας, σημειώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στα Ιεροσόλυμα, Γιώργος Βαράκλας, μίλησε για τον θάνατο του Ιωνά τονίζοντας: «Σοκαριστήκαμε όλοι. Δεν περιμέναμε να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, δεν έφταιγε σε τίποτα το παιδί. Απλώς στεκόταν και ήρθαν αυτοί οι φανατικοί και τον χτύπησαν».

Ο πατέρας του Ιωνά επεσήμανε τη τρέλα του πολέμου, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ανέφερε επίσης ότι ο γιος του μόλις είχε βρει δουλειά και όλα τα σχέδια του καταστράφηκαν. «Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η τρέλα», κατέληξε.

Η κοινότητα των Ελλήνων στα Ιεροσόλυμα και οι φίλοι του Ιωνά εκφράζουν τη θλίψη τους, ενώ όλοι αναμένουν την κηδεία του το Σάββατο. «Ο Θεός να τον βοηθήσει», είπε ο Γιώργος Βαράκλας, αναφερόμενος στη δοκιμασία που περνά η οικογένεια.

Πηγή: newsbeast.gr