Φοιτητική Αναστάτωση στην Κρήτη με Αντίκτυπο στον Κανόνα Αφισοκόλλησης


Στην Κρήτη, φοιτητές ήρθαν σε σύγκρουση στο πανεπιστήμιο κατά την διάρκεια των αφισοκολλήσεων. Πιο συγκεκριμένα, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, εκπρόσωποι μιας φοιτητικής παράταξης επιχείρησαν να κολλήσουν αφίσες στους τοίχους του κτιρίου, παρά το γεγονός ότι η αφισοκόλληση έχει απαγορευτεί από τη Γενική Συνέλευση του Τμήματος εδώ και έναν χρόνο. Η αφισοκόλληση πλέον επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένα πάνελ.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν εκπρόσωποι άλλης φοιτητικής παράταξης αντέδρασαν και άρχισαν να ξεκολλούν τις αφίσες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση και να προκύψει σωματική σύγκρουση μεταξύ περίπου οκτώ φοιτητών στον εξωτερικό χώρο του τμήματος. Υπήρχε επίσης πλήθος που υποστήριζε τις δύο πλευρές. Ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί και δεν χρειάστηκε να κληθεί το ΕΚΑΒ ή η αστυνομία.

Η γενική συνέλευση του τμήματος εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας ομόφωνα τα πρόσφατα κρούσματα βίας και εκφοβισμού, τα οποία χαρακτήρισε ως μεμονωμένα και πρωτοφανή για το τμήμα. Επιπλέον, καταδικάστηκε οποιαδήποτε λεκτική ή συκοφαντική επίθεση σε μέλη της φοιτητικής κοινότητας με σκοπό τον εκφοβισμό ή τον διασυρμό τους. Η ανακοίνωση υπογράμμισε την έλλειψη σεβασμού προς τους κανονισμούς του τμήματος και τη θεματολογία της μειοψηφικής επιρροής επί των πολλών. Το Τμήμα, ωστόσο, παραμένει ανοιχτό στη συζήτηση για τα αιτήματα των φοιτητών του.

Πηγή: newsbeast.gr