Φεστιβάλ Χωρίς Αυτοκίνητο και Αναβάθμιση του Δημόσιου Χώρου στην Αθήνα


Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που διαρκεί από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων προγραμματίζει πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με σκοπό την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Με το φετινό θέμα «Κοινόχρηστος δημόσιος χώρος», οι Δήμοι καλούνται να λάβουν αποφάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. Η κορύφωση της εβδομάδας θα γίνει στις 22 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με πρόσκληση στους κατοίκους και επισκέπτες να χρησιμοποιήσουν δημόσιες συγκοινωνίες, ποδήλατα ή πατίνια για τη μεταφορά τους στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ «This is Athens-City Festival», θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάθμευση σε κεντρικές οδούς της Αθήνας μέχρι τις 22:00. Οι οδοι που θα επηρεαστούν περιλαμβάνουν:

– Αθηνάς, τμήμα από Ευριπίδου έως Ερμού, και στις καθέτους της μέχρι την πρώτη παράλληλο.
– Καρ. Σερβίας, σε όλο το μήκος της.
– Περικλέους, σε όλο το μήκος της.
– Αθηναΐδος, σε όλο το μήκος της.
– Αγ. Ειρήνης, σε όλο το μήκος της.
– Πλ. Αγ. Ασωμάτων, τμήμα μεταξύ Σαρρή και Ερμού, στο ρεύμα προς Ερμού.
– Ερμού, τμήμα ανάμεσα σε Αγ. Ασωμάτων και Αθηνάς, στο ρεύμα προς Αθηνάς.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση στις παραπάνω οδούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και τη μείωση κυκλοφοριακών προβλημάτων. Περισσότερες από 20 εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις θα γίνουν από τις 8 το βράδυ του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου έως τις 8 το βράδυ της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα μεταξύ Ερμού και Ευριπίδου. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «ΑΘΗΝΑ χωρίς Αυτοκίνητο» έχει την αιγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου Αθηναίων.

Πηγή: newsbeast.gr