Εξαιρετικός καιρός για την γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα


Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, για την 28η Οκτωβρίου αναμένονται ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που θα επιτρέψουν στους εκδρομείς να απολαύσουν τις ανοιξιάτικες τους εξορμήσεις. Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας ανέφερε ότι «ο καιρός θα είναι σύμμαχος για τους εκδρομείς». Ο ουρανός θα είναι καθαρός σε όλη την Ελλάδα, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και με βοριάδες να πνέουν μέχρι 7 μποφόρ.

Επιπλέον, ο Γιάννης Καλλιάνος σημείωσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι άριστες και τη Δευτέρα, με τους ανέμους να πνέουν στους περισσότερους χώρους από βόρειες διευθύνσεις 3-6 μποφόρ. Την Κυριακή, αναμένονται αραιές νεφώσεις αλλά και ήλιο, ενώ οι άνεμοι θα είναι πιο εξασθενημένοι, 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Για το Σαββατοκύριακο, η πρόγνωση της ΕΜΥ περιλαμβάνει για τη Κυριακή 27/10 σχεδόν αίθριο καιρό με τοπικά πυκνές αραιές νεφώσεις, ιδίως στα δυτικά. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν από 3 έως 5 μποφόρ, με τοπικά φαινόμενα 6 μποφόρ στις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία στα βόρεια και τις Κυκλάδες θα κυμανθεί στους 22 με 23 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Η Δευτέρα 28/10 θα έχει σχεδόν αίθριο καιρό με παροδικές αραιές νεφώσεις, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθεί και η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες. Την Τρίτη 29/10 αναμένονται γενικά αίθριες συνθήκες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν πιο δυνατοί στο Αιγαίο, φτάνοντας τοπικά έως 7 μποφόρ. Τετάρτη 30/10 θα έχουμε πάλι γενικά αίθριο καιρό με περιορισμένες νεφώσεις και πτώση θερμοκρασίας ειδικά στα ανατολικά και βόρεια.

Πηγή: newsbeast.gr