Εύρημα Σκοτεινής Δραστηριότητας στην Περιοχή των Αχαρνών με Κατασχέσεις Εκρηκτικών και Οπλισμού


Χθες το πρωί, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατοικία στην περιοχή των Αχαρνών όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά εκρηκτικά και πυρομαχικά. Στο σπίτι εντοπίστηκαν πέντε αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, πέντε μηχανισμοί χρονοκαθυστέρησης, πέντε χειροβομβίδες, 4.459 φυσίγγια, αυτοσχέδιο πυροβόλο όπλο, 25 φωτοβολίδες, 70 γεμιστήρες, 6 σιγαστήρες, 8 θήκες γεμιστήρων, διόπτρα, τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, ξιφολόγχη, εξαρτήματα όπλων, δύο μαχαίρια και μεταλλικός τρίφτης. Ο χώρος φωτογραφήθηκε και εξερευνήθηκε από κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.

Οι αποκαλύψεις προήλθαν από τις έρευνες του Τμήματος Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Η εν λόγω επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο μίας συντονισμένης προσπάθειας για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με τη σύλληψη ενός αλλοδαπού από την Αλβανία που σημειώθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Στην κατοχή του βρέθηκαν 57 φυσίγγια και δύο χειροβομβίδες, καθώς και κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό σε πάρκο, όπου επιχείρησε να διαφύγει, αλλά τελικά συνελήφθη.

Σε βάρος του δράστη και του συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις σχετικές με όπλα, απείθεια και νομοθεσίες περί αλλοδαπών και εκρηκτικών υλών. Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των άλλων εμπλεκομένων συνεχίζονται, ενώ εξετάζεται πιθανή συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Πηγή: newsbeast.gr