Επιστροφή της Καλοκαιρινής Ζέστης με Θερμοκρασίες έως 33 Βαθμούς Κελσίου


Το καλοκαίρι φαίνεται πως επιστρέφει με αξιόλογη αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για την έλευση θερμών αέριων μαζών από την Αφρική, λόγω του «υποτροπικού αεροχείμαρρου». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πολλές περιοχές στη χώρα μας θα αντιμετωπίσουν θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι τους 33 βαθμούς Κελσίου. Η πιο ζεστή περίοδος αναμένεται να είναι την Παρασκευή και το Σάββατο 27-28 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, μετεωρολόγος του Alpha, υπογραμμίζει ότι οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο περιλαμβάνουν τη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα και την κεντρική Μακεδονία, όπου οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 32-33 βαθμούς. Στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Εύβοια και το ανατολικό Αιγαίο οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν γύρω στους 30-31 βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία αυτή την εβδομάδα θα είναι κατά 7-8 βαθμούς υψηλότερη από τον μέσο όρο, ενώ η πτώση του υδραργύρου αναμένεται από την επόμενη Κυριακή.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής της ΕΜΥ, επισημαίνει ότι ο εμποδιστικός αντικυκλώνας θα αποτρέψει την κίνηση των μετωπικών συστημάτων από την κεντρική Ευρώπη, γεγονός που θα οδηγήσει σε χαμηλή πιθανότητα βροχών, τουλάχιστον μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.

Πηγή: newsbeast.gr