Επιστροφή στις Κυριακάτικες Συναυλίες με Χρήστο Ζερμπίνο και Μίλτο Λογιάδη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Οι μεσημεριανές κυριακάτικες συναυλίες επιστρέφουν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 3 Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., ο αναγνωρισμένος ακορντεονίστας και συνθέτης Χρήστος Ζερμπίνος θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Μίλτο Λογιάδη, ο οποίος για την ocasión θα εμφανιστεί ως πιανίστας. Στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές «Εξομολογήσεις».

Η συναυλία θα περιλαμβάνει γνωστές μελωδίες από την παραδοσιακή μας μουσική, όπως τα «Μήλο μου κόκκινο», «Τζιβαέρι» και «Θαλασσάκι», καθώς και έργα του Μάνου Χατζιδάκι, όπως το «Βαλς των χαμένων ονείρων» και του Βασίλη Τσιτσάνη, όπως το «Χωρίσαμε ένα δειλινό». Τα κομμάτια που θα ερμηνεύσουν προέρχονται από τους δίσκους τους, «Εαρινή ισημερία», «Μικρές νυχτερινές προσευχές» και «Από τα πλήκτρα στην καρδιά».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει τη δισκογραφική δουλειά «Εαρινή ισημερία» ως «μια μαγική γέφυρα» που συνδέει το δημοτικό τραγούδι με τη σύγχρονη μουσική των δεκαετιών του ’50 και του ’60, προσδιορίζοντας την αξία της προσπάθειας των δύο καλλιτεχνών στη σύνδεση με τις ρίζες της ελληνικής μουσικής.

Ο Χρήστος Ζερμπίνος και ο Μίλτος Λογιάδης προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία, γεμάτη πλούσια και αυθεντικά χρώματα που συνδυάζουν το δημοτικό τραγούδι με τις συνθέσεις των Χατζιδάκι και Τσιτσάνη. Η προπώληση έχει ξεκινήσει και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις «Εξομολογήσεις» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το site του Μεγάρου: megaron.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ), 12 € και 18 € (γενική είσοδος). Για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα 210 72 82 333 ή να επισκεφθούν το megaron.gr.
Πηγή: newsbeast.gr