Επιστροφή στη Σχολική Στολή: Ένα Δημοτικό Σχολείο στην Αττική Εξετάζει τη Νέα Ενδυματολογική Πολιτική


Ένα δημοτικό σχολείο στην Αττική φαίνεται πως επιθυμεί να επαναφέρει τη σχολική στολή, όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τις ποδιές των μαθητών. Οι γονείς των μαθητών έλαβαν πρόσφατα μία επιστολή στην οποία καλούνται να συμπληρώσουν αν συμφωνούν με την υιοθέτηση της σχολικής στολής. Η επιλογή της στολής περιλαμβάνει κοντομάνικα, φούτερ και φορέματα.

Η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ιωάννα Ρουμελιώτη, δήλωσε: «Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό». Αξιοσημείωτο είναι ότι η απόφαση αυτή στοχεύει στη μείωση ανισοτήτων μεταξύ μαθητών, καθώς ο Σύλλογος Γονέων επιθυμεί να αποφευχθεί το αίσθημα μειονεξίας που μπορεί να προκύψει από την αγορά ακριβών ρούχων.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιρρήσεις από ορισμένους γονείς, οι οποίοι ανησυχούν ότι αυτή η απόφαση μπορεί να προκαλέσει μπούλινγκ στο σχολείο. Μητέρα μαθήτριας ανέφερε ότι η ενδυμασία σχολείου προήλθε λόγω «ακατάλληλου» ντυσίματος μαθητριών του σχολείου. «Στο σχολείο αποφάσισαν επειδή κάποια παιδάκια της πέμπτης και της έκτης δημοτικού ερχόντουσαν με μίνι -αντί να πιάσουν τους γονείς και να τους μιλήσουν- να κάνουν ενδυμασία σχολείου», τόνισε.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από το 1982, και δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση να χρησιμοποιηθεί προαιρετική σχολική ενδυμασία. Για την ώρα η πρόταση είναι ακόμη υπό μελέτη σχετικά με την αποδοχή της από τους γονείς.

Πηγή: newsbeast.gr