Επικείμενη Ζέστη και το Πολύ Καλό Καιρικό Σενάριο για την Εβδομάδα στην Ελλάδα


Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού για τη νέα εβδομάδα, ο Σάκης Αρναούτογλου δημοσίευσε στα social media ένα γράφημα που υποδεικνύει τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι μέσες μέγιστες θερμοκρασίες αναμένονται να φτάσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου από τα μέσα της εβδομάδας. Στις κλειστές πεδινές περιοχές που είναι απομακρυσμένες από τη θάλασσα, οι θερμοκρασίες μπορεί να είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερες, ενώ στις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές, υπολογίζεται να είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, μετεωρολόγος του Alpha, αναφέρει σε ανάρτησή του ότι το επόμενο δεκαήμερο θα κυλήσει με ελάχιστες βροχές, κυρίως στα δυτικά, και διαδοχικά θερμά κύματα από την Αφρική, με την θερμοκρασία να βρίσκεται 4 με 6 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Αλλαγές στον καιρό αναμένονται την Δευτέρα 07-10-2024, με γενικά αίθριο καιρό και ανατολικές περιοχές που θα έχουν τοπικές νεφώσεις και πρόσκαιρες βροχές το πρωί. Στις περισσότερες περιοχές, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν από 24-28 βαθμούς, με πιθανά 29 στους τοπικούς ανατολικούς χώρους.

Την Τρίτη 08-10-2024, θα υπάρξει γενικά αίθριος καιρός, αν και η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο. Στη συνέχεια, την Τετάρτη 09-10-2024, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ η θερμοκρασία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν αίθριος την Πέμπτη 10-10-2024, με λιγοστές νεφώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά και αναμενόμενες τοπικές βροχές εκεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί και οι θερμοκρασίες δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογες μεταβολές.

Πηγή: newsbeast.gr