Επικείμενη Επιδείνωση του Καιρού στην Ελλάδα με Ενδεχόμενες Βροχές και Καταιγίδες


Η κακοκαιρία Cassandra επηρεάζει τη βόρεια Ελλάδα, με την κύρια διαταραχή να μην προκαλεί όμως σοβαρές επιπτώσεις στη χώρα μας. Παρ’ όλα αυτά, αναμένονται καιρικές επιδεινώσεις λόγω της διέλευσης ενός ψυχρού μετώπου, το οποίο θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής (04-10-24) μέχρι το βράδυ του Σαββάτου (05-10-24), κυρίως στα δυτικά και βορειοανατολικά.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή (04-10-24), βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να επηρεάζουν το βόρειο Ιόνιο και στη συνέχεια θα επεκταθούν στην Ήπειρο, στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Υπάρχει πιθανότητα, κατά τη διάρκεια της νύχτας, να υπάρξουν πρόσκαιρα φαινόμενα και στα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας, με κραυγαλέα εξασθένηση των φαινομένων κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά.

Το Σάββατο (05-10-24), οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι στις περιοχές της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Από τις προμεσημβρινές ώρες έως το βράδυ, αναμένονται φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πηγή: newsbeast.gr