Επαναφορά προμήθειας γευμάτων στο Μουσικό Σχολείο Λαμίας μετά από καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών


Η επιχείρηση σίτισης που είχε βρεθεί στο επίκεντρο σοβαρών επικρίσεων πριν από μήνες, εξαιτίας μαζικής τροφικής δηλητηρίασης 63 μαθητών, επανέρχεται στο προσκήνιο. Το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας αποφάσισε να προμηθεύσει έτοιμα γεύματα για το Μουσικό Σχολείο της πόλης. Ο Δήμος Λαμιέων επικύρωσε την απόφαση, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Κυριακάκη να καταψηφίζει, τονίζοντας ότι η νομική υπηρεσία και δύο παρατάξεις του Δήμου δεν έχουν αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της δηλητηρίασης των μαθητών στα δημοτικά σχολεία.

Ο κ. Κυριακάκης υποστήριξε ότι η δικαιολογία για την επαναφορά της σύμβασης ήταν ότι η διακοπή της δεν συνδεόταν με το περιστατικό, αλλά με μια φωτιά στη μονάδα παραγωγής. Πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές της απόφασης ανέφεραν πιθανές νομικές συνέπειες και ρήτρες αν ο Δήμος αρνιόταν τη σύμβαση, προσθέτοντας ότι οι μαθητές θα έμεναν χωρίς σίτιση έως ότου βρεθεί νέος ανάδοχος.

Οι γονείς αντέδρασαν έντονα στην απόφαση, με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Αργυρώ Κλητσοτήρα, να εκφράζει την απογοήτευσή της στην εκπομπή του MEGA: «Εμένα έτυχε εκείνη την μέρα το παιδί μου να λείπει απ’ το σχολείο, είχε πάει εκδρομή και δεν έφαγε. Τα άλλα τα παιδιά;»

Πηγή: newsbeast.gr