«Εορταστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του Διονύση Σαββόπουλου»


Η πλατεία ήταν γεμάτη και οι παρευρισκόμενοι είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης μαζί με τη Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης να ερμηνεύουν γνωστά τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου. Το κοινό συγκινήθηκε όταν άκουσε τη φωνή του ίδιου του καλλιτέχνη να τραγουδά «Μην μιλάς άλλο για αγάπη, η αγάπη είναι παντού». Μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η ερμηνεία της «Συννεφούλας», που ο «Νιόνιος» παρουσίασε στην αυλή του δημαρχείου, τιμώντας την πόλη που τον γέννησε.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος συνδέθηκε με τον κόσμο μοιράζοντας προσωπικές ιστορίες από τη ζωή του στην Θεσσαλονίκη. Καθόταν φορώντας στο στήθος το Αργυρό Μετάλλιο της Θεσσαλονίκης, το οποίο του απονεμήθηκε από τον δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έκανε αναφορά στους γονείς του, λέγοντας: «Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν βρίσκονται εν ζωή ο μπαμπάς μου και η μαμά μου, που τους έτρωγε η ανησυχία όσο ήμουν νέος “τι θα γίνει αυτό το παιδί;” Να! Προόδευσα! Με αναγνωρίζει η γενέθλια πόλη μου». Εμφανώς περήφανος, πρόσθεσε: «Μάλιστα κυρίες και κύριοι, είμαι Σαλονικιός. Γεννήθηκα εδώ στις 2 Δεκεμβρίου του ’44».

Ο δήμαρχος, Στέλιος Αγγελούδης, αναγνώρισε τη σπουδαιότητα του Διονύση Σαββόπουλου για τον ελληνικό πολιτισμό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ενός από τους κορυφαίους δημιουργούς και διαμορφωτές της ελληνικής τέχνης». Συγκεκριμένα, τόνισε την σημασία της καλλιτεχνικής του προσφοράς, λέγοντας ότι «είσαι οραματιστής, ποιητής του ελληνικού ροκ» και υπογράμμισε ότι ο Σαββόπουλος «καταγράφει και ντύνει με στίχους και μελωδία τη νεοελληνική ιστορία».

Την τελετή άνοιξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση για την απονομή του μεταλλίου ήταν ομόφωνη, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του καλλιτέχνη στην ελληνική κουλτούρα και στην εικόνα της Θεσσαλονίκης.

Φυσικά, ο Διονύσης Σαββόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη «κοσμαγάπητη Σαλονικιά» Μαρινέλλα, ευχόμενος περαστικά της.

Πηγή: newsbeast.gr