Εορτασμός των 60 Χρόνων Λειτουργίας του Πεδίο Βολής Κρήτης με Εντυπωσιακή Επίδειξη Μαχητικών Αεροσκαφών F16


Το Πεδίο Βολής Κρήτης γιόρτασε 60 χρόνια λειτουργίας με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα που περιλάμβανε επιδείξεις μαχητικών αεροσκαφών F16 και βολές Patriot. Ο εορταστικός αυτός καταλόγος εκδηλώσεων έλαβε χώρα στον Χώρο Εκτόξευσης του ΠΒΚ στο Χορδάκι Ακρωτηρίου, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, καθώς και εκπροσώπων εταιριών που κατασκευάζουν οπλικά συστήματα.

Η ημέρα ξεκίνησε με μια βολή από το οπλικό σύστημα Ρatriot, η οποία σηματοδότησε την έναρξη των εορτασμών. Στη συνέχεια, η επίδειξη της ομάδας Ζεύς με τα F16 ενθουσίασε το κοινό με τις εναέριας επιδείξεις τους.

Ακολουθήθηκε μια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων που βρίσκεται εντός του Χώρου Εκτόξευσης, με τηρήση ενός λεπτού σιγής. Η κορύφωση των εορτασμών έλαβε χώρα με τη σύγκληση της κεντρικής εκδήλωσης, όπου τελέστηκε δοξολογία από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό. Ομιλίες απηύθυναν ο Αντιστράτηγος Lutz Kohlhaus από την γερμανική αεροπορία, ο Συνταγματάρχης Dennis Van Dijk από τις Ολλανδικές ένοπλες δυνάμεις, και ο Υποστράτηγος Αναστάσιος Δημουλάς, διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης.

Συγχρόνως, στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση οπλικών συστημάτων. Η ημέρα έκλεισε με την ανταλλαγή πλακετών.

Πηγή: newsbeast.gr