Εντατική μάχη κατά της φωτιάς στο Ξυλόκαστρο με εκκενώσεις χωριών και κινητοποίηση δυνάμεων


Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται σε μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Ξυλόκαστρο, καθώς η φωτιά εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα. Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη για την οργάνωση των επόμενων ενεργειών σχετικά με το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτου, έχουν εκκενωθεί δύο χωριά. Ο δήμαρχος τόνισε την σοβαρότητα της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας τη νύχτα που ακολουθεί εξαιρετικά δύσκολη, καθώς οι άνεμοι παραμένουν ισχυροί.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν συνολικά 255 πυροσβέστες, 81 οχήματα καθώς και 9 ομάδες δασοκομάντος. Επιπλέον, από αέρος επιχειρούν 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 είναι αφιερωμένα στον εναέριο συντονισμό. Στην προσπάθεια συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και 2 μηχανήματα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Μηνύματα από το 112 έχουν ενημερώσει τους κατοίκους για την κατάσταση. Το απόγευμα, στις 17:25, εστάλη μήνυμα στους πολίτες των Ροζενών να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Στις 17:26, οι κάτοικοι του Πύργου Κορινθίας ενημερώθηκαν να απομακρυνθούν προς την περιοχή Ζάχολη, ενώ στις 17:45, ένα ακόμη μήνυμα ζήτησε από τους κατοίκους του Ελληνικού Κορινθίας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τα Κάτω Πιτσά.

Πηγή: newsbeast.gr