Ενίσχυση της Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού από τον Νίκο Ανδρουλάκη


Ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε το πρωί τη Διατομεακή Μονάδα Μαστού στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των καθιερωμένων δράσεων κάθε Οκτώβριο για την προώθηση της πρόληψης και της ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού. Αυτή η πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από την αείμνηστη πρόεδρο Φώφη Γεννηματά.

«Το κέντρο μαστού εκτελεί εξαιρετική δουλειά, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την πρόληψη, τη θεραπεία και την αποκατάσταση. Για εμάς, η ενημέρωση από τα σχολικά χρόνια είναι προτεραιότητα, καθώς η πρόληψη μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές. Δυστυχώς, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είμαστε ακόμα πίσω και χρειάζεται να κάνουμε γρηγορότερα βήματα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας την ανάγκη αυξημένης προσπάθειας στην κατεύθυνση αυτή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε τη σημασία του έργου που προσφέρει η Διατομεακή Μονάδα Μαστού, η οποία δέχεται 16.000 – 18.000 επισκέψεις ετησίως για προληπτικό και διαγνωστικό έλεγχο. «Ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου” για τις αγωνιώδεις προσπάθειές τους, που επιτρέπουν την παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας στις γυναίκες, καθώς ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου», πρόσθεσε.

«Ο λαός μας έχει ανάγκη από ένα ισχυρό Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα προσφέρει δημόσιες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να επιβαρύνονται με τις δεύτερες υψηλότερες δαπάνες υγείας στην Ευρώπη. Οφείλουμε να καταβάλουμε προσπάθειες και να προχωρήσουμε σε ένα οργανωμένο σχέδιο ανάταξης και αναγέννησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης στις δηλώσεις του, καθώς πλησιάζουν τρία χρόνια από το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Πηγή: newsbeast.gr