Ενίσχυση Γονικού Ελέγχου στα Κινητά με Νέα Πλατφόρμα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης


Άμεσα έρχεται μια νέα πλατφόρμα που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με σκοπό να διευκολύνει τους γονείς στην ενεργοποίηση των λειτουργιών γονικού ελέγχου που είναι ήδη διαθέσιμες στα κινητά των παιδιών τους. Ο υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα ότι η πλατφόρμα αυτή είναι έτοιμη και αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό.

Σκοπός της είναι να προσφέρει στους γονείς εργαλεία και οδηγίες ώστε να παρακολουθούν τη χρήση του κινητού από τα ανήλικα παιδιά τους, όπως τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτό, το περιεχόμενο που παρακολουθούν και το τι πρέπει να αποφεύγουν. Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε: «Υπάρχει ο γονικός έλεγχος, το parental control, και θέλουμε να εκλαϊκεύσουμε αυτές τις οδηγίες ώστε κάθε γονέας να μπορεί να τις εφαρμόσει, συνδυάζοντας τη χρήση του κινητού ως εργαλείο με την ασφάλεια των παιδιών τους».

Με αυτό το εργαλείο, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να μπλοκάρουν ιστοσελίδες, λέξεις-κλειδιά ή βίντεο που δεν θεωρούν κατάλληλα. Επιπλέον, θα μπορούν να ελέγχουν αν το παιδί έχει υπερβεί τους χρόνους χρήσης ή έχει προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε περιεχόμενο που δεν είναι συμβατό με την ηλικία του. Ο υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να διατηρείται μια ισορροπία, λέγοντας ότι «το κινητό είναι εργαλείο επικοινωνίας και ενημέρωσης, αλλά αυτή η χρήση πρέπει να γίνεται με μέτρο. Μετά τη συμφωνία με το παιδί, ο γονέας μπορεί να παρακολουθεί τους χρόνους και την πρόσβαση σε περιεχόμενο».

Πηγή: newsbeast.gr