Έκρηξη Πυρκαγιάς στην Κορινθία Εξαιτίας Θερμών Εργασιών στην Μελισσοκομία


Η φωτιά που εκδηλώθηκε την Κυριακή 29/9 στην περιοχή Ροζενά του Ξυλοκάστρου Κορινθίας φαίνεται να έχει προκληθεί από θερμές εργασίες, συγκεκριμένα το κάπνισμα μελισσιών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα που πραγματοποίησε αυτές τις εργασίες την ίδια ημέρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η ΔΑΕΕ συλλέγει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία προκειμένου να διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σχετικά με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με τις μετρήσεις, την ημέρα της πυρκαγιάς, ο δείκτης επικινδυνότητας στην περιοχή ήταν στο επίπεδο τέσσερα, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμη πιο κρίσιμη.

Ο ευρωπαϊκός δορυφορικός πρόγραμμα Copernicus δημοσιοποίησε εικόνα από την 1η Οκτωβρίου 2024, στην οποία απεικονίζονται οι καπνοί από τη φωτιά που ξέσπασε κοντά στην Κόρινθο. Δύο ημέρες νωρίτερα, μια άλλη πυρκαγιά είχε οδηγήσει στην εκκένωση αρκετών χωριών στην Πελοπόννησο, με 350 πυροσβέστες να συμμετέχουν στην κατάσβεσή της.

Πηγή: newsbeast.gr