Εκδόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες επιτυχίας για το πρόγραμμα Women in Tech στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης


Αναρτήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, οι προσωρινοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Women in Tech (2ος Κύκλος): Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων για Επαγγελματική Ανέλιξη» στην ιστοσελίδα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην ενότητα «Νέα και Ανακοινώσεις». Η κατάρτιση των πινάκων έχει πραγματοποιηθεί με βάση τη σειρά προτεραιότητας και τα καθορισμένα κριτήρια.

Η δράση αυτή υλοποιείται σε συνεργασία της ΔΥΠΑ με την HUAWEI, με στόχο την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 100 ώρες κατάρτισης για 500 άνεργες γυναίκες, καλύπτοντας τις θεματικές ενότητες α) Βασικές Δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και β) Soft Skills.

Οι υποψήφιες καταρτιζόμενες έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της ΔΥΠΑ (e-services), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TaxisNet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΔΥΠΑ. Είναι σημαντικό να αναφέρουν την ακριβή αιτιολογία της ένστασης και να παρέχουν σχετικά δικαιολογητικά με ηλεκτρονική σάρωση, καθώς ενστάσεις που δεν υποβάλλονται ηλεκτρονικά δεν εξετάζονται.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχουσες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες στην επεξεργασία, τη στατιστική ανάλυση και την ερμηνεία δεδομένων, καθώς και στην κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και των επιπτώσεών της στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Παράλληλα, θα ενισχύσουν τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και θα καλλιεργήσουν ισχυρές επαγγελματικές σχέσεις. Με την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας, οι ωφελούμενες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εξετάσεις που πιστοποιούν το επίπεδο γνώσεών τους και, με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, θα παραλάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ, dypa.gov.gr.

Πηγή: newsbeast.gr