Δύο άνδρες χάθηκαν προσπαθώντας να σώσουν φίλο τους από τη φωτιά στο Ξυλόκαστρο


Δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, άφησαν την τελευταία τους πνοή προσπαθώντας να σώσουν τον φίλο τους, ο οποίος κινδύνευε στο μαντρί του. Οι σοροί τους εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο, που από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έχει παραδοθεί στις φλόγες. Η τοπική κοινωνία και οι οικογένειες των δύο ανδρών είναι σοκαρισμένες και αφόρητα θλιμμένες από την ανείπωτη τραγωδία.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, δήλωσε ότι ο ένας από τους δύο είχε τρία παιδιά, ενώ ο δεύτερος περίμενε το τρίτο του παιδί σε λίγους μήνες. Τόνισε πως «ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς τους έτρεξαν να βοηθήσουν» και ότι δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές.

Η περίσταση έγινε ακόμα πιο δραματική καθώς οι δύο άνδρες προσπάθησαν να καθοδηγήσουν τους πυροσβέστες στην περιοχή, χρησιμοποιώντας τα μηχανάκια τους για να φτάσουν στο μαντρί του φίλου τους. Όμως, κατά την διάρκεια της κίνησης τους, κυκλώθηκαν από τις φλόγες. «Μπλέξανε στη φωτιά. Χθες το βράδυ έγινε το συμβάν και όλη τη νύχτα περάσαμε περιμένοντας νέα», ανέφερε ο κ. Γκιόλης, προσθέτοντας ότι οι σοροί τους βρέθηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του για την τραγωδία, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πολύ δύσκολη ημέρα για την περιοχή και καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής.

Πηγή: newsbeast.gr