Δραματική Πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο με Δύο Θύματα και Μαζική Επιχείρηση Κατάσβεσης


Σε δασική περιοχή στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το πρωί της Κυριακής, η κατάσταση φαίνεται να είναι σε ύφεση, αφότου δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους.

Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι για την κατάσβεση της φωτιάς, επιχειρούν 570 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα. Στη μάχη συμμετέχουν επίσης εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Οι δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας είναι επίσης παρούσες. Επιπλέον, από αέρος συνδράμουν έξι ελικόπτερα (με ένα για συντονισμό) και τέσσερα αεροσκάφη, εκ των οποίων δύο προέρχονται από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενεργοποιήσει τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (UCPM), ζητώντας βοήθεια για την αεροπυρόσβεση. Η βοήθεια περιλαμβάνει τρία αεροσκάφη τύπου CL-415, δύο από την Ιταλία και ένα από την Κροατία.

Πηγή: newsbeast.gr