Δραματική Κλιμάκωση της Έντασης στη Μέση Ανατολή με Βομβαρδισμούς στη Βηρυτό


Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται συνεχώς, με τον ισραηλινό στρατό να ανακοινώνει ότι στοχεύει στη Βηρυτό, εκτοξεύοντας βομβαρδισμούς σε υψηλόβαθμα στελέχη της Χεζμπολάχ. Οι κάτοικοι του Λιβάνου, τρομοκρατημένοι από τη βία, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις, ενώ μια πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι οι επιδρομές επικεντρώθηκαν στα νότια προάστια της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, οι βομβαρδισμοί είχαν προκαλέσει πάνω από 274 θανάτους, κάτι που καθιστά αυτή τη μέρα τη φονικότερη από τον εμφύλιο πόλεμο στον Λίβανο. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες οικογένειες εκτοπίζονται, βιώνοντας τον πανικό και τον τρόμο. Το κρατικό πρακτορείο ANI του Λιβάνου ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν νέες επιθέσεις στον ανατολικό Λίβανο, σε συνέχεια των προηγούμενων σφοδρών επιδρομών.

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει πλήξει περίπου 800 στόχους που συνδέονται με τη Χεζμπολάχ, ενώ η οργάνωση φέρεται να εξέπληξε 165 ρουκέτες προς το Ισραήλ, ορισμένες εκ των οποίων κατέληξαν σε περιοχές του βόρειου Ισραήλ, όπως η Χάιφα. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης, ο Νετανιάχου κάλεσε τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από τις “επικίνδυνες ζώνες”, υπογραμμίζοντας ότι η στρατιωτική εκστρατεία στοχεύει αποκλειστικά τη Χεζμπολάχ και όχι τους πολιτικούς ηγέτες.

Το τελευταίο πλήγμα της ισραηλινής αεροπορίας είχε στόχο τον ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Αλί Καράκι. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει αβέβαιη. Ένας ανώτερος αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι η Χεζμπολάχ να κατανοήσει την ανάγκη για μια πιο ειρηνική συνύπαρξη.

Πηγή: newsbeast.gr