Δραματική κατάσταση στην Ηλεία λόγω πυρκαγιών σε Γεράκι και Πανόπουλο


Δύο πύρινα μέτωπα καταστρέφουν την περιοχή της Ηλείας το απόγευμα της Παρασκευής, με τις φωτιές να εκδηλώνονται στο Γεράκι Αμαλιάδας και στην περιοχή Πανόπουλο.

Συγκεκριμένα στο Γεράκι, οι φλόγες καίουν ανεξέλεγκτα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να ελέγξουν την καταστροφική πυρκαγιά. Η κατάσταση είναι επιδεινούμενη εξαιτίας των έντονων ανέμων.

Στο Γεράκι, επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρεις ομάδες δασοκομάντος. Επίσης, για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα και επτά αεροπλάνα που ρίχνουν νερό από αέρος, ενώ τις δυνάμεις υποστηρίζουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, προειδοποιητικά μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Χάβαρι και Τσιχλέικων. Οι πολίτες κλήθηκαν να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, ενώ τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα.

Παράλληλα, η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχή Πανόπουλου αναπτύσσεται επίσης με ανησυχητικούς ρυθμούς. Στο σημείο βρίσκονται 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπορίας, ενώ υποστηρίζονται από πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: newsbeast.gr