Δραματικές εξελίξεις στις βουλευτικές εκλογές της Γεωργίας με καταγγελίες βίας και παρατυπιών


Η πρόεδρος της Γεωργίας, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, εκφράζει τη βαθιά ανησυχία της για τις «εξαιρετικά ανησυχητικές» πράξεις βίας που συνδέονται με τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα. Οι εκλογές αυτές αναμένονται να διαμορφώσουν την κατεύθυνση της χώρας ως προς το ευρωπαϊκό της μέλλον, ενώ η Ζουραμπισβίλι βρίσκεται σε ρήξη με την κυβέρνηση, διατηρώντας πάντα φιλοδυτική στάση.

Δημοσιογράφοι καταγράφουν σοβαρές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Ίχνη από μελάνι σε ψηφοφόρους που ψήφισαν το κόμμα Georgian Dream κατέστησαν άκυρες τις ψήφους τους, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για την ακεραιότητα των εκλογών. Υπάρχουν καταγγελίες και για βίαιες συμπλοκές στα εκλογικά κέντρα, τις οποίες επισημαίνει η Ζουραμπισβίλι στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο διαδίκτυο αναρτούνται βίντεο που καταδεικνύουν τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, προσθέτοντας στον θόρυβο γύρω από την εκλογική διαδικασία. Επιπλέον, υπάρχουν πληροφορίες ότι η Ρωσία προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τις εκλογές στην Γεωργία, κάτι που υπογραμμίζει τον κίνδυνο για τη χώρα λόγω της εγγύτητάς της με τη Ρωσία και της υποστήριξης της Μόσχας προς προ-ρωσικά κόμματα.

Πηγή: newsbeast.gr