Δωρεάν Βιβλία Έτους 2024 Διατίθενται Σήμερα από τον ΟΠΕΚΑ


Από σήμερα, στις 12:00, ξεκινά η διαδικασία αναδιανομής των αδιάθετων βιβλίων του Προγράμματος Δωρεάν Βιβλίων Έτους 2024 από τον ΟΠΕΚΑ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Διατίθενται συνολικά 66.978 βιβλία, από τα 130.000 που είχαν προβλεφθεί για το τρέχον έτος.

Οι δικαιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά δεν κληρώθηκαν, καθώς και εκείνοι που είχαν κληρωθεί και δεν παρέλαβαν τα βιβλία τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, θα τηρήσουν σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευσή τους στα συνεργαζόμενα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους.

Για την παραλαβή των βιβλίων, οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και την Αστυνομική Ταυτότητα. Αν ο δικαιούχος δεν μπορεί να παραλάβει αυτοπροσώπως, είναι δυνατή η παραλαβή από τρίτο πρόσωπο, το οποίο θα πρέπει να έχει και εξουσιοδότηση με θεωρημένο γνήσιο υπογραφής του δικαιούχου.

Σημειώνεται ότι η επιλογή αφορά μόνο βιβλία και όχι άλλα προϊόντα. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ χορηγεί επιδότηση για κάθε δικαιούχο, με ποσό 20 ευρώ κατά ανώτατο όριο, το οποίο καλύπτει τη τιμή των βιβλίων, αφαιρούμενης μιας έκπτωσης 10%. Επίσης, για κάθε παιδί δικαιούχου, η επιδότηση ανέρχεται σε 30 ευρώ. Εάν το κόστος των βιβλίων υπερβαίνει τα αντίστοιχα ποσά, η διαφορά καταβάλλεται από τον δικαιούχο.

Περισσότερες λεπτομέρειες και ο κατάλογος με τα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ: https://opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/. Για επιπλέον πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr).

Πηγή: newsbeast.gr