Δημοφιλής ζήτηση για ραντεβού έκδοσης νέας ταυτότητας μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr


Από τη στιγμή που ξεκίνησε τη λειτουργία της η νέα πλατφόρμα id.gov.gr, οι πολίτες έδειξαν άμεσο ενδιαφέρον, κλείνοντας ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας. Μέχρι τώρα, έχουν προγραμματιστεί 56.205 ραντεβού από τα σχεδόν 422.000 που είναι διαθέσιμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2024. Η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς τον χρήστη, επιτρέποντας στους πολίτες να οργανώνουν ψηφιακά ραντεβού είτε για την έκδοση νέου τύπου ταυτότητας είτε για την αντικατάστασή της.

Ο πολίτης επιλέγει την Αρχή Έκδοσης βάσει της μόνιμης ή προσωρινής του διεύθυνσης στην Ελλάδα και διαλέγει συγκεκριμένη ημέρα και ώρα από τη διαθέσιμη λίστα για να εξυπηρετηθεί προσωπικά. Τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών και το Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας. Αν τα στοιχέια δεν είναι επικαιροποιημένα, ο πολίτης χρειάζεται είτε να τα ενημερώσει επιτόπου είτε να τα συμπληρώσει.

Με την ολοκλήρωση του αιτήματος, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα με τις βασικές πληροφορίες για το ραντεβού και τα στοιχεία επικοινωνίας της επιλεγμένης Αρχής Έκδοσης. Το ραντεβού μπορεί να επαναπρογραμματιστεί, να ακυρωθεί ή να υποβληθεί εκ νέου μέχρι μία ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της ταυτότητας, ο πολίτης πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την αντίστοιχη Αρχή Έκδοσης, με βάση τη διεύθυνση διαμονής του, και να ζητήσει προγραμματισμό ραντεβού για την έκδοση νέας ταυτότητας.

Πηγή: newsbeast.gr