Δημιουργία Παιδικού Σταθμού στη Χάλκη: Μια Σημαντική Επένδυση για το Μέλλον των Παιδιών και της Κοινότητας


Η Eurolife FFH, μέλος της οικογένειας Fairfax, συνεχίζει την πρωτοβουλία της για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, εγκαινίασε τον πέμπτο κατά σειρά παιδικό σταθμό της, σε συνεργασία με την HOPEgenesis και τον Δήμο Χάλκης, ο οποίος είναι ο πρώτος και μοναδικός στο νησί. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου και ο νέος παιδικός σταθμός αναμένεται να έχει σημαντικά οφέλη για την κοινότητα της Χάλκης, προσφέροντας στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον.

Η συνεργασία της Eurolife FFH με την HOPEgenesis ξεκίνησε το 2019, με στόχο την υποστήριξη οικογενειών σε απομακρυσμένες περιοχές που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μέσω αυτού του προγράμματος, η Eurolife FFH παρέχει τακτική παρακολούθηση από γυναικολόγους και ψυχολογική υποστήριξη, διασφαλίζοντας την υγεία και την ευημερία των μητέρων και των παιδιών τους.

Μέχρι σήμερα, 198 παιδιά έχουν γεννηθεί μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ 222 οικογένειες έχουν ωφεληθεί. Ο νέος παιδικός σταθμός της Χάλκης είναι ο πέμπτος που παραδίδεται στις τοπικές κοινότητες, μετά από εκείνους σε Πάτμο, Άγραφα, Λειψούς και Καστελόριζο. Η δημιουργία του παιδικού σταθμού θα συμβάλει στην κοινωνική συνοχή της Χάλκης και θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση στους γονείς.

Ο Δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, τόνισε τη σημασία αυτού του έργου για το μέλλον των παιδιών αλλά και για την κοινότητα συνολικά. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι αποφασισμένη να στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα. Ο Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, υπογράμμισε την αξία της συνεργασίας με την Eurolife FFH για τη στήριξη των απομακρυσμένων περιοχών.

Πηγή: newsbeast.gr