Δικαίωμα στην Απεργία για τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Παρά την Απόφαση του Δικαστηρίου


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι η απεργία που είχαν προγραμματίσει δάσκαλοι και νηπιαγωγοί για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου είναι παράνομη. Οι εκπαιδευτικοί είχαν ανακοινώσει την κινητοποίηση ζητώντας αύξηση μισθών, κατάργηση της αξιολόγησης και μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Αντί να επιλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα, όπως η ανάγκη για αυξήσεις στις απολαβές και η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, οι αρμόδιοι υπουργοί επιλέγουν την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά των εκπαιδευτικών. Σε αυτή τη διαδικασία, οι υπουργοί Οικονομικών και Παιδείας επιχείρησαν τη νομική αμφισβήτηση της προγραμματισμένης απεργίας της ΔΟΕ, χρησιμοποιώντας τη διαδικασία του κατεπείγοντος για να εκδικαστεί η αγωγή την ίδια μέρα.

Η ΔΟΕ αντέτεινε σφοδρά σε αυτές τις ενέργειες με μια ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης ως «πρωτοφανή αθλιότητα», δηλώνοντας ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Υπογράμμισαν την αποφασιστικότητα του κλάδου να υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά του και να συνεχίσει τον αγώνα για την εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν τους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι δεν θα παραδώσουν εύκολα τα κεκτημένα τους δικαιώματα. Οργανώνουν κινητοποιήσεις, με την κύρια συνάντηση να ορίζεται στις 12:00 στα Προπύλαια στην Αθήνα, καθώς και στα δικαστήρια στην Ευελπίδων στις 13:00.

Η απόπειρα περιορισμού της φωνής των εκπαιδευτικών δεν θα περάσει! Πηγή: newsbeast.gr