Διεξαγωγή Προανάκρισης και Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θανατηφόρο δυστύχημα πυροσβεστικού οχήματος στον Ασπρόπυργο


Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν σοβαρά και ένας άλλος υπαρχιπυροσβέστης, ο Γεώργιος Κουτσοκώστας, 45 ετών, έχασε τη ζωή του σε δύσκολες συνθήκες κατά τη διάρκεια υπηρεσίας του. Το δυστύχημα σημειώθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, κατά τις βραδινές ώρες, όταν το πυροσβεστικό όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας, που μετέφερε τρεις πυροσβέστες, ανετράπη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας, κοντά στη γέφυρα του Ασπροπύργου.

Οι δύο τραυματισμένοι υπάλληλοι απεγκλωβίστηκαν από το όχημα και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Δυστυχώς, ο οδηγός του οχήματος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και η ιατρική εξέταση επιβεβαίωσε τον θάνατό του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που οδήγησαν στον θάνατο του ενός πυροσβέστη και τον τραυματισμό των άλλων δύο.

Πηγή: newsbeast.gr