Διάσωση 81 Προσφύγων και Μεταναστών στο Λιμάνι της Καλαμάτας


Σήμερα, Δευτέρα 14/10, στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν 81 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι διασώθηκαν από ιστιοπλοϊκό σκάφος που είχε μείνει ακυβέρνητο. Το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου χθες το μεσημέρι, σε απόσταση 86 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Πύλου. Δεύτερο σκάφος με σημαία Παναμά τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι.

Από τους διασωθέντες, υπάρχει ένας που υπέστη κάταγμα στο πόδι και μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες. Οι λιμενικές αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία καταγραφής και προανάκρισης για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν άτομα που εμπλέκονται στη διακίνηση τους.

Ανάμεσα στους διασωθέντες εντοπίστηκαν 19 ανήλικοι, εκ των οποίων 8 είναι μικρά παιδιά. Όσον αφορά την καταγωγή τους, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι 7 είναι Σύριοι, 22 Αιγύπτιοι, 29 Ιρανοί, 8 Ιρακινοί, 11 Αφγανοί, 1 υπήκοος Τουρκίας και 3 υπήκοοι Τουρκμενιστάν. Αυτή τη στιγμή, όλοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη βοήθεια των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και της περιφέρειας. Στην υποστήριξή τους βρίσκονται και μέλη του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, καθώς και εθελοντές της ΟΑΚ Μεσσηνίας.

Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις λιμενικές αρχές, οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Αττική.

Πηγή: newsbeast.gr