Διάσωση 81 αλλοδαπών από φορτηγό πλοίο στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας


Τη Δευτέρα, 13/10/2024, η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας ενημερώθηκε για τη διάσωση 81 αλλοδαπών από το φορτηγό πλοίο «SC1», που φέρει σημαία Παναμά, στη θαλάσσια περιοχή 95 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πλοίο αγκυροβόλησε στη ράδα της Καλαμάτας, όπου με τη βοήθεια της επιβατηγού-λάντζας «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ» Ν.Κ. 301, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στην ξηρά. Ένας από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω κάταγμα στο κάτω άκρο.

Οι αλλοδαποί, 48 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικοι, είχαν ξεκινήσει με σκάφος τις πρώτες πρωινές ώρες της 09/10/2024 από άγνωστο σημείο κοντά στην πόλη FETHIYE της Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία, ενώ δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να κατέληγαν στην Ελλάδα. Κάθε ενός από αυτούς είχε πληρώσει περίπου 8.500 δολάρια για τη μεταφορά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες για «παράνομη είσοδο στη χώρα» και «παράνομη διακίνηση αλλοδαπών» κατά παράβαση του Ν. 3386/05 και του Ν. 4251/2014, καθώς και για εγκλήματα που σχετίζονται με «εγκληματική οργάνωση» και «έκθεση ζωής σε κίνδυνο». Η Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την πιθανή επέκταση της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τη συνεργασία της με άλλα οργανωμένα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται σε παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Πηγή: newsbeast.gr